Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil krejčovskou dílnu v rodinném domě

Tři jednotky hasičů vyjely včera 16. srpna 2011 v noci k ohlášenému požáru rodinného domu v ulici Vápenka v Trutnově. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena osm minut před 23.00 hodinou. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města a Mladých Buků.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v podkrovní místnosti domu, kde byla krejčovská dílna. Místnost o rozměrech zhruba 3,5 krát 2,5 metru byla celá zasažena požárem a plameny se šířily i do půdního prostoru, kde bylo skladováno velké množství hořlavého materiálu. Požár se v první fázi snažila hasit starší majitelka domu, která se však nadýchala zplodin hoření a po ošetření na místě byla záchrannou službou převezena do nemocnice v Trutnově. Práci hasičům komplikovalo velké množství skladovaných látek v půdním prostoru. Během hašení museli vyklidit celý půdní prostor a dohasit ohniska požáru.

Požár zničil veškeré strojní zařízení dílny, oděvy, ošacení, uskladněné látky a různé oděvní součástky. Došlo k poškození elektroinstalace, stavební konstrukce podkroví a půdního prostoru. Oheň poškodil také krov a dřevěné bednění střešní konstrukce s krytinou.

Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár vznikl kvůli nedbalostnímu jednání uživatelky dílny, která nechala zapnutou elektrickou žehličku. Od ní se vznítila dřevěná deska pracovního stolu a požár se následně rozšířil na další hořlavé látky v místnosti. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc korun, uchráněné hodnoty na rodinném domě a jeho vybavení činí 1,5 milionu korun. (foto: Policie ČR)

Foto: POLICIE ČR

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet