Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na Kutnohorsku

Ke zraněním 2 osob došlo při vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů v katastru obce Rozkoš na Kutnohorsku, ke které byla jednotka HZS Středočeského kraje vyslána 18. srpna 2011 v 11:37 hodin.

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo hasičskou jednotku ze stanice Uhlířské Janovice k dopravní nehodě do dobřeňského lesa u obce Rozkoš – silnice číslo 12550.

Velitel zásahu průzkumem zjistil, že se jedná o čelní náraz osobního vozu Fiat Uno a Citroen Xantia. V osobním voze cestovala řidička, která utrpěla těžká zranění a po stabilizování byla letecky transportována do nemocnice Královské Vinohrady v Praze.

Řidič z Citroenu byl následně záchrannou službou převezen na prohlídku do Nemocnice s Ambulantní částí (NsAČ) v Kutné Hoře.

Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření, posyp uniklých provozních kapalin sorbentem, pomohli s transportem zraněné řidičky do vrtulníku LZS, odstranili vozidla z vozovky a následně pomohli odtahové službě a na závěr provedli úklid vozovky.

nprap. Luboš Kovanda
Vyšetřovatel požárů ÚO Kutná Hora

Sdílet