Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Třebihošti hořela hala, škoda půl milionu

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly od včerejšího odpoledne u požáru skladovací haly v areálu zemědělského družstva v Třebihošti na Trutnovsku.

Hala s uskladněným senem a slámou začala hořet kolem jedné hodiny odpoledne. Na místo události ve 13:12 hodin vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné, Třebihoště a Miletína.

Skladovací hala o rozměrech zhruba 15 krát 70 metrů byla zaplněná 150 tunami sena a 40 tunami slámy. Hala byla po obvodu z laminátu a střecha z ocelových nosníků a trapézových plechů. Hasiči se kromě samotného hašení sena a slámy zaměřili i na okolí, které ochlazovali a ochránili před plameny. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 16:34 hodin.

Velitel zásahu rozhodl o tom, že se požár uskladněného sena a slámy nechá přes noc pod kontrolou vyhořet. Požár dále poničil konstrukci skladovací haly a elektroinstalaci. Hmotná škoda na objektu byla předběžně vyčíslena na 550 tisíc korun, na zničeném seně a slámě na 350 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet