Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři požáry likvidovali v sobotních ranních hodinách na Jesenicku hasiči

Hořela dřevěná chatka, automobil a stoh.První událost byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v sobotu 27. srpna 2011 v 2:40 hodin. K požáru vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z České Vsi a Jeseníku. V obci Bukovice na Šumperské ulici hořela dřevěná chatka o rozměrech asi 4 × 5 metrů. Uvnitř chatky se nacházela 10kg propan-butanová láhev. Požár hasiči dostali pod kontrolu za necelou půl hodinu, v rámci likvidačních prací rozebírali konstrukci a dohašovali požár. Výše škody a příčina vzniku požáru se šetří.

Ilustrační foto

Druhý požár byl oznámen na tísňovou linku v 3:55 hodin a jednalo se o požár jednoho osobního vozidla v obci Vidnava na ulici Svobodova. Požár likvidovali profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z Velké Kraše a Vidnavy. Požár hasiči zlikvidovali, výše škody i přičina vzniku požáru jsou v šetření.

Informaci o třetí události dostalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckéh kraje v 6:11 hodin v sobotu 27. srpna 2011. V obci Tomíkovice hořel stoh. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku, dobrovolní hasiči ze Skorošic, Vápenné, Žulové a Tomíkovic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří stoh o rozměrech asi 20 × 10 m. Na místo dostavila technika, která stoh postupně rozrnula a hasiči jej prolili vodoul. Na místě do rána zůstávala jednotka SDH Žulová na dohlídku. Výše škody i přičina vzniku požáru se šetří.

Vladimíra Hacsiková,
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

Sdílet