Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střechy padají pořád

Ve středu 8. 2. 2006 ve večerních hodinách došlo ke zřícení střechy penzionu v rekonstrukci na náměstí ve Frymburku. Další střechy padaly i v Pardubickém kra­ji.

Zásahu se účastnily jednotky profesionálních hasičů Frymburk a Český Krumlov a jednotka místních dobrovolných hasičů, které odstranily zborcenou střešní konstrukci.

Další střechy padaly i v Pardubickém kraji.

Dne 9. února 2006 v 18:31 hodin byli žamberečtí hasiči přivoláni do obce Kameničná.
Tam se zřítila stříška kolny o rozměrech 6 × 4 m. Pod zřícenou střechou byla uvězněna žena, která byla nalezena již bez známek života. Žena pravděpodobně šla do kolny pro dřevo. Hasiči uvolnili trámky, aby se k tělu ženy dostali. Na místě byla záchranná služba i policie. Ta vyšetřuje, jak dlouhou dobu žena pod zřícenou střechou ležela.

Dne 9. února 2006 v 17:07 hodin zasahovaly čtyři hasičské jednotky při odčerpávání obrovské vodní laguny v Hlavečníku na Přeloučsku o velikosti přibližně 1800 m2. Hasiči na místě vykopali strouhy, aby voda nevtékala ke třem domům a vodu odčerpávali pomocí čerpadel. Událost byla ukončena po 21. hodině.

Dne 10. února 2006 ve 3:15 hodin byli hlinečtí hasiči přivoláni do Vinohradské ulice, kde spadl přístřešek u kolny. Pod přístřeškem zůstal pes. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo majitelům psa živého a bez zranění vyprostit. Hasiči pomohli odstranit následky zříceného přístřešku.

Dne 10. února 2006 ve 21:37 hodin byli profesionální hasiči z Hlinska přivoláni do obce Vítanov, kde došlo ke zborcení střechy staré roubenky. Střecha se sesula na verandu přilehlého rodinného domku. Uvnitř nikdo nebyl a nedošlo ani k poškození verandy. Jednotka hasičů provedla odházení sněhu a odlehčila konstrukci verandy. Hasiči na místě spolupracovali s policisty a havarijní službou VČE.


HZS Pk územní odbor Ústí nad Orlicí
Dne 11. února 2006 v 6:42 hodin žamberečtí hasiči zasahovali v Jamném nad Orlicí, kde došlo k pádu střechy kolny, která je součástí domu. V době zřícení v objektu nikdo nebyl. Hasiči vyrozuměli majitele a odpojili elektrický proud. Jelikož nehrozilo bezprostřední nebezpečí, dále se na místě nezasahovalo.

Dne 11. února 2006 v 7:11 hodin byl na operační středisko hasičů oznámen další pád střechy v Horních Heřmanicích, místní části Chudoba. Pod tíhou sněhu se tam zřítila střecha přípravny krmiv. Hasiči na místě, po dohodě s majitelem, provedli strhnutí zbylé části střechy a její rozebrání, aby se dostali k telatům. Ta ale nebylo nutné evakuovat. Při sesuvu střechy nedošlo ke zranění. Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionální z Lankšrouna a dobrovolná z Horních Heřmanic. Dobrovolní hasiči poté odstranili těžký sníh, který se nacházel na střeše nad teletníkem.
Sdílet