Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionu současně s nehodou osobního auta

Dne 26. 8. 2011 byla krátce po 14. hodině oznámena na tísňovou linku HZS SČK dopravní nehoda kamionu, ke které došlo na rychlostní komunikace R10 ve směru na Liberec. Přesné místo nehody se nacházelo cca 0,5 km před sjezdem na Jičín tedy cca 43. km.

Na místo byla vyslána jednotka HZS Mladá Boleslav s technikou CAS 27 Scania a TA Jeep. Na místo také vyjel vyšetřovatel požárů za účelem fotodokumentace. Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě nákladního automobilu Scania, který sjel z komunikace do příkopu a převrátil se zpátky na silnici. Při tom došlo k rozsypání nákladu v podobě 6 m3 hlíny a plastových trubek do jednoho jízdního pruhu.

Při dojezdu prvního vozidla ZZS současně s TA Jeep došlo v opačném směru silnice na stejném místě k dopravní nehodě osobního automobilu Renault, které nejdříve narazilo do jiného OA a poté narazilo na začátek svodidel. Nárazem bylo vozidlo odmrštěno mimo komunikaci, kde se převrátilo několikrát přes střechu a zaklínilo se v blízkém křoví.

Jednotka PO společně se ZZS provedly průzkum obou havarovaných vozidel (NA i OA), kdy bylo zjištěno, že řidič NA je bez zranění, v OA došlo ke zranění řidičky.

Zraněná osoba byla předána posádce ZZS k ošetření a převozu do nemocnice. Dále jednotka provedla odpojení AKU u obou vozidel a osobní vůz převrátila na kola aby se zabránilo úniku provozních kapalin. U NA došlo ještě před příjezdem k úniku oleje do půdy.

Po celou dobu zásahu u obou dopravních nehod uzavírala Policie ČR provoz v obou směrech podle potřeby zasahujících hasičů. V některých chvílích byla uzavřena R10 v obou směrech což mělo za následek tvoření dlouhých kolon.

Konečný úklid R10 od rozsypaného z NA provedli pracovníci SÚS.

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet