Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z požáru se vyklubalo vypalování kabelů

V pátek 2. září je hlášen kouř na Smolnickém kopci v Chodově. Stálá služba městské policie směřuje do těchto míst městský CCTV a potvrzuje informaci o kouři v této lokalitě. Okamžitě je informováno Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a zároveň je vyhlášen poplach pro chodovskou zásahovou jednotku hasičů.

Ilustrační foto

V 7:20 hodin vyjíždí určená cisternová automobilová stříkačka k požáru ohlášeného travního porostu. Při příjezdu na kopec ale není již nic vidět. Velitel jednotky se informuje radiostanicí na stálou službu městské policie, kde má docházet k hoření. Naše jednotka je vzápětí navedena za vozidlo hlídky MP, která nalezla místo události.

Průzkumem je zjištěno, že dvě osoby prováděli vypalování kabelů na větším ohništi. Samozřejmě ohniště nebylo zabezpečeno proti rozšíření ohně, nehledě na to, že vypalování kabelů je zakázané. Jednotka provádí lokalizaci a likvidaci požáru pomocí kanadské ruční stříkačky. Městská policie zabavuje důkazní materiál a naše hasičské družstvo se vrací na základnu.

Jiří Kot, JSDH Chodov – http://www.sdhchodov.cz/

Sdílet