Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poškozené kabely od kun možnou příčinou požáru auta

Dne 5. 9. 2011 v 07:09 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru motorové části osobního auta zn. Citroen Berlingo.

Řidič osobního auta vyjel z domu do zaměstnání, tam přijel po několika minutách. Vozidlo odstavil na parkoviště a vzdálil se na krátkou chvíli. Po dalších necelých pěti minutách už byl vidět požár, který zasáhl motorový prostor. Na pomoc byli povoláni hasiči.

Hasiči byli z nedaleké stanice na místě do jedné minuty od výjezdu. Požár v přední části vozu byl bleskově lokalizován i uhašen. Hasičům se rychlým zásahem podařilo zabránit rozšíření plamenů do dalších části auta a interiéru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Majitel vypověděl svůj příběh o ranní jízdě do zaměstnání a rychlém požáru. Při zkoumání příčiny vzniku požáru majitel přiznal, že už nějakou dobou bojuje s kunami u svého domu, které rády do auta zalézají. Vyšetřování ukázalo na poškození elektrických kabelů, které mohlo být příčinou vzniku požáru. Způsobenou škodu si majitel odhadl asi na 90.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet