Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po srážce dvou aut a motorky zůstali tři zranění řidiči

K vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel a motorky došlo včera 13. září 2011 odpoledne na silnici mezi Novým a Starým Bydžovem na Hradecku.

Na místo krátce před půl pátou odpoledne vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, záchranáři pozemní a letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje a Policie ČR.

Při příjezdu hasičů na místo události bylo jedno z havarovaných vozidel mimo vozovku, druhé auto zůstalo stát na betonovém mostku částečně v příkopu a motorka zůstala ležet na silnici. Řidič osobního vozidla Škoda Felície se při předjíždění jiného osobního vozidla čelně srazil s protijedoucím vozidlem Renault Scénic.

Motorkář, jedoucí za renaultem, se snažil zabránit přímému nárazu tím, že motocykl položil na silnici. Řidič motorky díky tomuto manévru neutrpěl vážná zranění a vyvázl „jen“ s odřeninami. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření zraněných řidičů obou vozidel. Řidiče škodovky transportoval vrtulník do královéhradecké nemocnice a řidič renaultu byl do stejné nemocnice převezen sanitou.

Hasiči zabezpečili vozidla a motocykl proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením vozidel a motocyklu na odtah. Silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřena. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet