Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kuriózní zásah mělnických hasičů

O víkendu se konalo na Mělníku tradiční vinobraní. V sobotu se jako každý rok pořádá ohňostroj, při kterém asistují naši dobrovolní hasiči.

Ilustrační foto

Blížil se čas ohňostroje a já jsem byla jako jeden z mnoha pořadatelů na obchůzce ulicemi města. U kulturního domu byl staročeský jarmark a najednou mne oslovil jeden z prodejců. Žádal o pomoc. Kupující u jeho stánku při platbě nechtěně vytáhla z kapsy nejen peněženku, ale i mobilní telefon, a ten ji vypadl do kanálu u stánku.

Kanál byl naštěstí zanesen bahnem a tak mobil uvízl asi půl metru pod povrchem. Víko kanálu ani 2 statní muži neuvolnili, a tak nás, jako pořadatele, žádá o pomoc při záchraně telefonu. Úsměvné bylo, že pán říkal, že už hodinu chrání kanál, aby do něj nevylévali odpadní vodu. A začala akce mobil….Jenže akce roku, všude mraky lidí a v době největšího návalu, kdy proběhl královský průvod a všichni si hledali nejlepší místo na pohled na ohňostroj.

Na dohled byl kulturní dům, který je v rekonstrukci, tak jsem požádala nejdřív ředitelku o pomoc, bohužel, nic na vypáčení kanálu v budově nebylo, jen lopata…Tak jsem oslovila další … no a pak mně napadlo…co naši hasiči, ti mají v autě různé věcičky, tak co zavolat veliteli…“Rozumím, hned tam posílám 2 chlapce.“ znělo z telefonu. No paráda, vyhlížíme mezi davem muže v nomexech. Po deseti minutách z druhého konce města přispěchala pomoc. Stačilo pár šikovných pohybů páčidlem a mobil byl zachráněn z útrob kanálu.

Záchranná akce byla ukončena potleskem přihlížejícího davu návštěvníků. Měla jsem dobrý pocit. Zase jeden dobrý skutek. Ohňostroj jsem sice neviděla, ale ten pocit, že jste pomohli, určitě stojí za to…

Jana Bohuslavová

Sdílet