Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střechu a podkroví zničil požár na Hodonínsku

Větší část střechy a podkroví rodinného domu dnes ráno zničil požár ve Velké nad Veličkou na Hodonínsku.

Ilustrační foto

Požár hasičům ohlásili lidé z obce v 6.03 hodin. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů – profesionální z Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky z Velké nad Veličkou, Hrubé Vrbky a Lipova.

Při jejich příjezdu byla střecha domu o ploše zhruba 20 krát 5 metrů téměř celá v plamenech. Hasiči proti nim nasadili tři vodní proudy, kterými také bránili rozšíření požáru do okolí. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 6.35 hodin.

Po vyklizení uskladněné slámy a dalších věcí z půdy a dohašení skrytých ohnisek hoření hasiči ukončili likvidaci požáru v 7.41 hodin. Ke střežení požářiště na místě zůstali dobrovolní hasiči z Velké a Hrubé Vrbky.

Střechu a podkroví na ploše zhruba 20 krát 5 metrů požár zničil. Rozšíření požáru na další část střechy o rozměrech zhruba 10 krát 5 metrů zabránila štítová zeď. Na obytnou část staršího přízemního domu z roku 1930 ani do okolí se požár nerozšířil.

Požár zřejmě zavinila nedbalost uživatelky domu při manipulaci s otevřeným ohněm. Způsobenou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 300 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet