Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po ranní nehodě na D5 pět zraněných osob

Dnes v 05:23 jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA-VW, CAS16-Iveco, AV14-T815 a VEA Škoda Fabia kombi zasahovala společně se zdravotnickou záchrannou službou, Policií ČR a správcem komunikace ŘSD Rudná u dopravní nehody mikrobusu a nákladního automobilu na 17,5 km dálnice D5 ve směru na Prahu.

Po nárazu nákladního automobilu do zadní části mikrobusu skončil mikrobus na střeše mezi pravým a levým jízdním pruhem dálnice, dálnice zůstala ve směru na Prahu zablokována. Nehoda si vyžádala zranění celkem 5 osob z osmičlenné osádky mikrobusu a z vozidla unikaly provozní kapaliny.

Hasiči krátce před příjezdem ZZS poskytli první pomoc zraněným, po příjezdu ZZS s ní spolupracovali při ošetřování zraněných osob. Dále provedli protipožární opatření na havarovaných vozidlech a sorbentem likvidovali únik provozních kapalin. K otočení dodávky na kola a k jejímu přesunutí do odstavného pruhu byl použit vyprošťovací automobil a naviják na vozidle CAS16-Iveco, díky čemuž byl provoz v jednom jízdním pruhu dálnice plně obnoven v 6:32 hodin.

Hasiči ve spolupráci se správcem komunikace provedli zametení obou jízdních pruhů pro co nejrychlejší zprovoznění obou pruhů dálnice, jejíž uzavření si vyžádalo rozsáhlé dopravní komplikace ve městě Beroun. V 6:40 hodin jednotka ukončila činnost předáním místa zásahu Policii ČR.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kra­je

Sdílet