Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň napáchal škodu za 1,5 milionu

Majitelé novostavby rodinného domku ve Fulneku oznámili v sobotu 18.3. ve tři hodiny odpoledne na operační středisko hasičů její požár. Do Stachovic, což je místní část Fulneku, vyjela jako první jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bílovci.

Průzkumem zjistila, že zde hoří tři čtvrtiny střechy dvoupodlažního rodinného domku, včetně střešní krytiny, střešní konstrukce, rovněž dřevěný strop druhého podlaží a jeho polystyrénové zateplení.

U požáru nakonec zasahovalo celkem pět hasičských jednotek – dvě profesionální z Bílovce a Nového Jičína (tedy z HZS Moravskoslezského kraje) a tři jednotky Sboru dobrovolných hasičů z Fulneku, Stachovic a Suchdolu nad Odrou. Používaly výškovou techniku. Požár se hasičům podařilo lokalizovat během půlhodiny, likvidovat před půl sedmou večer. Museli mezi jiným rozebírat střešní konstrukci a vynést ze zasažených prostor nábytek. Jedna jednotka bude hlídat požářiště do nedělního rána.

Příčina požáru s předběžně odhadovanou škodou 1,5 milionu korun je jasná – závada na komínovém tělese. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.
Sdílet