Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S úklidem neprůjezdné komunikace v Ostravě pomáhali ostravští hasiči

Krátce po půl desáté dopoledne dne 2. 11. 2011 vyjeli hasiči HZS MS kraje, stanic Ostrava – Slezská Ostrava, Ostrava – Zábřeh a Bohumín a jednotka SDH Ostrava – Radvanice k dopravní nehodě nákladního automobilu na Orlovské ulici v Ostravě – Heřmanicích.

Po příjezdu na místo zjistili, že nákladní automobil, převážející zeminu sjel z krajnice a převrátil se tak, že komunikace byla jen obtížně průjezdná. Část nákladu se vysypala na kraji vozovky. Při nehodě nedošlo k úniku provozních tekutin z automobilu. Hasiči zabezpečili místo nehody a ve spolupráci s Policií ČR organizovali dopravu v místě nehody.

Na místo povolali těžkou vyprošťovací techniku – vyprošťovací automobil Bizon a automobilový jeřáb Demag. S její pomocí se podařilo nákladní automobil vyprostit z příkopu a uvolnit tak průjezd po orlovské ulici. O sanaci vysypané hlušiny se postarali pracovníci a technika firmy Ostravské komunikace.

Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR. Při nehodě nebyl nikdo zraněn ani usmrcen. Krátce před 13. hodinou byla silnice opět plně průjezdná.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet