Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii zemřel řidič

Tragicky skončila v pátek v půl osmé večer havárie osobního vozidla Volkswagen Polo na Blanensku.

Ilustrační foto

Řidič vozidla jedoucího od Jedovnic směrem k obci Lažánky vyjel zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti v levotočivé zatáčce do stromu. V autě navíc zůstala těžce zraněná čtrnáctiletá spolujezdkyně a těžce zraněný osmnáctiletý mladík. Další, patnáctiletá dívka utrpěla lehká zranění.

ZZS JHM:

Vzhledem k většímu počtu zraněných na místě zasahovaly 4 týmy ZZS. Zranění mladého muže byla neslučitelná se životem a na místě bylo možno pouze konstatovat jeho smrt. Další tři zraněné jsme po ošetření na místě transportovali do brněnských nemocnic se středně těžkými až těžkými poraněními.

Závažná zranění utrpěl mladý muž, kterého musel zasahující tým uvést do umělého spánku a zajistit mu dýchání pomocí umělé plicní ventilace. Po nezbytně nutném ošetření byl transportován na Urgentní příjem FN Brno. Dvě zraněné ženy utrpěly středně těžká zranění a byly transportovány dio fakultní dětské nemocnice.

Svědci nehody se snažili osoby z auta vyprostit, dveře však byly zaklíněné a pomoci tak museli hasiči. Příčinu nehody a výši škody policisté na místě šetří.

U nehody zasahovali:

  • HZS PS Blansko – CAS K24 – Tatra Terrno, Iveco Daily
  • ZZS JmK – 2× MB 318
  • PČR ÚO Blansko

por. Mgr. Iva Šebková
Policie ČR

Sdílet