Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Otevření učebny na stanici v Českých Budějovicích

V úterý 6. prosince proběhne na Krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje na Pražské třídě v Českých Budějovicích v 10 hodin slavnostní otevření multimediální učebny realizované v rámci projektu „Pár minut s hasičem“.

Stanice České Budějovice

Výstavba učebny je republikově ojedinělý projekt zaměřený na vzdělávání a přípravu obyvatelstva v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva, krizového řízení a integrovaného záchranného systému. Naším cílem je zvýšit úroveň vzdělanosti a připravenosti obyvatelstva, a to pak zejména dětí a mládeže. Především pro ně organizují příslušníci HZS Jihočeského kraje přednášky, školení, soutěže či exkurze. A právě pro oblast preventivně výchovné činnosti je nová učebna určena.

Místnost je vybavena nejmodernějšími didaktickými pomůckami, vzdělávání dětí je prováděno metodou her a zapojení do výukových aktivit prostřednictvím interaktivní tabule.

Celý projekt byl realizován z darů významných společností, které budou představeny na samotném zahájení. Pozvánku na slavnostní akt obdrželi přestavitelé Jihočeského kraje, Statutárního města České Budějovice, složek integrovaného záchranného systému a Generálního ředitelství HZS České republiky.

Jen vzdělaný a informovaný člověk dokáže účinně ochránit sám sebe a své blízké!

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet