Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Už dlouho nehasil, tak zapálil chatky

Přímo ďábelský nápad se zrodil v hlavě 27letému muži z Litvínovska. Ten měl v říjnu úmyslně zapálit chatku v jedné obci na Litvínovsku.

Ilustrační foto

V pozdně nočních hodinách dobrovolný hasič za pomocí tuhého podpalovače Pepo způsobil požár dvou sousedících chatek. Hořící Pepo vložil do škvíry mezi střechu a stěnu zahradní kůlny. Oheň se díky příznivému větru rychle rozšířil a plameny se přenesly i na sousední chatku.

Kůlna byla požárem zcela zničena, chatka shořela z poloviny. Požár na místě lokalizoval hasičský záchranný sbor města Litvínov spolu s místními dobrovolnými hasiči. Policisté ještě tenkrát netušili, že mezi hasiči je i pachatel. Nakonec ho odhalili. Muž jim sdělil, že dlouho nic nehasil, a tak si požár sám založil.

Když z okna svého bytu pak viděl oheň, zavolal jako správný občan na linku 150. Sám pak čekal, že dostane zprávu a vydal se hasit své dílo, kterým způsobil hmotnou škodu ve výši 31 tisíc korun. Policejní komisař mostecké policie paliče obvinil z přečinu poškození cizí věci a stíhá ho na svobodě. Za toto jednání muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Ludmila Světláková
KŘP Ústeckého kraje
Policie ČR

Sdílet