Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dalši víkendové výjezdy na Královéhradecku

V neděli 20. listopadu 2011 byli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové přivoláni k údajnému úniku plynu z výměníku v ulici Na Občinách v Hradci Králové. Měření neprokázalo žádný únik plynu. Hasiči nezasahovali a na místo povolali pracovníky plynárenské společnosti.

Ilustrační foto

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Čtyři hasičské jednotky vyjely v sobotu 19. listopadu 2011 ráno k ohlášenému požáru stohu v Bartošovicích v Orlických horách. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena devatenáct minut po sedmé hodině ráno.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a pardubičtí kolegové ze stanice Žamberk, dále dobrovolní hasiči z Bartošovic v Orlických horách a Rokytnice v Orlických horách.

Již příjezd k místu události byl pro hasiče komplikovaný, neboť se kvůli silnému náledí nemohli dostat až k místu požáru. Oheň zasáhl volně uložené balíky sena. Balíky byly převáženy nakladači a traktory na nedalekou louku, kde bylo seno rozhrnováno a postupně hašeno.

Požár se podařilo lokalizovat v 09:52 hodin a uhasit krátce po jedenácté hodině dopoledne. Požár zničil celkem 964 balíků sena a způsobil škodu za více jak 532 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru bylo samovznícení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Územní odbor Náchod

Tři jednotky hasičů vyjely v neděli 20. listopadu 2011 večer k ohlášenému výbuchu karmy v jedné z chatek v kempu Rozkoš u České Skalice. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 20.00 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda a také dobrovolní hasiči z České Skalice. Při příjezdu hasičů nebyly patrné známky požáru, v dané chatce došlo k poškození karmy. Hasiči uzavřeli hlavní přívod plynu a vrátili se zpět na své základny.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Horního Maršova (stáž u HZS) likvidovali v sobotu odpoledne požár velkoobjemového kontejneru na odpad v obci Dolníky. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli v sobotu odpoledne profesionální hasiči z Vrchlabí. K nehodě došlo v Nerudově ulici ve Vrchlabí. Osobní vůz skončil převrácený na boku na chodníku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči odpojili autobaterii a vozidlo převrátili zpět na kola.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem v neděli odpoledne otevírali zabouchnuté dveře bytu v ulici Eduarda Zbroje ve Dvoře Králové nad Labem.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína byli v noci na sobotu požádáni Policií ČR o nasvícení místa události v obci Kyje, kde došlo k utonutí osoby v jímce.

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli v noci ze soboty na neděli k dopravní nehodě dodávky, která havarovala u obce Hrdoňovice. Řidič dodávky z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu. Hasiči vyprostili jednoho zraněného, který byl po nezbytném ošetření převezen do nemocnice v Jičíně. Lehčí zranění utrpěli další dva spolujezdci. Hasiči zabezpečili dodávku proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína a dobrovolných hasičů z Libáně a Kopidlna likvidovaly v neděli v podvečer požár kontejneru na odpad u Středověké krčmy v Dětenicích. Požár zcela zničil jeden kontejner, další tři byly poškozeny. Hmotná škoda nevznikla.

Jako planý poplach se ukázalo oznámení o požáru u kovošrotu v obci Libáň. Na místo ohlášení vyjeli v neděli krátce po 20. hodině profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně, ale nenašli žádné známky požáru.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet