Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pneumatik, plastů a textilií v obci Libonice

Profesionální hasiči z Hořic byli v 16:25 hodin přivoláni strážníky Městské policie k dohašení ohnisek požáru po pálení pneumatik, plastů a textilií v obci Libonice

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou vyjely před půl devátou dopoledne k ohlášené dopravní nehodě mezi obcemi Olešnice a Levín. Po příjezdu hasičů na místo bylo osobní vozidlo Citroën Berlingo v příkopu a uzamčené. Uvnitř ani v blízkosti vozidla se nikdo nenacházel. Na místo se dostavila Policie ČR, která informovala velitele zásahu o tom, že zde automobil stojí již od předešlého večera. Policisté pátrají po totožnosti majitele vozidla i řidiče. Vozidlo nebylo vážně poškozené a nedošlo ani k úniku provozních náplní. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základny.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové vyjela včera odpoledne k dopravní nehodě, která se stala v obci Blešno. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia vyjel ze silnice do příkopu, narazil do betonového elektrického rozvaděče u plotu rodinného domu a sjel do strouhy. Řidič polské národnosti vyvázl bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K ohlášenému požáru chaty vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Chlumu. Po příjezdu první jednotky na místo určení bylo zjištěno, že nehoří chatka, ale plastový kontejner a u něho uskladněné dříví. Požár ještě před příjezdem hasili majitelé chatky a hasiči provedli dohašení ohniska. Požár zřejmě způsobila nedbalost majitelů, kteří do plastového kontejneru vysypali žhavý popel. Hmotná škoda nevznikla a nedošlo ke zranění osob.

Územní odbor Náchod Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k likvidaci uniklé nafty z poškozené nádrže nákladního vozidla v Novoměstské ulici v Jaroměři – Josefově. Hasiči zlikvidovali zhruba deset litrů pohonných hmot, které uniklo z poškozené nádrže.

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Broumova a dobrovolných hasičů z Broumova, Meziměstí a Hynčic vyjely včera odpoledne k dohašení dohořívajících ohnisek po úterním požáru stodoly se senem a slámou v Hynčicích.

Územní odbor Trutnov Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli krátce před jedenáctou hodinou dopoledne k požáru osobního vozidla na silnici ve směru na Libotov. Hořet začalo v motorovém prostoru osobního vozidla Ford Galaxy, které bylo upraveno na LPG. Nádrž na plyn se automaticky uzavřela pomocí elektromagnetického ventilu. Hasiči dostali požár pod kontrolu během patnácti minut od ohlášení a zlikvidovali během další půlhodiny. Požár způsobil škodu za 50 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice likvidovala během včerejšího odpoledne a večera dva požáry kontejnerů. V prvním případě se jednalo o požár plechového kontejneru na papír v ulici Tylova v Úpici, ve druhém případě hořel velkoobjemový kontejner na odpad v ulici Dr. A. Hejny v Úpici. Oba požáry nezpůsobily škody na majetku.

Územní odbor Jičín Profesionální hasiči z Hořic vyjeli k požáru sazí v komíně rodinného domu v Janákově ulici v Hořicích. Hasiči strhli hořící saze a vymetli komínové těleso. Hmotná škoda nevznikla.

Profesionální hasiči z Hořic byli v 16:25 hodin přivoláni strážníky Městské policie k dohašení ohnisek požáru po pálení pneumatik, plastů a textilií v obci Libonice.

Foto: stanice Hořice

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet