Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vánoční hokejový zápas vyhráli liberečtí hasiči

V pátek 2. prosince proběhlo v Jaroměři vánoční utkání družstev HZS Libereckého kraje a HZS Královéhradeckého kraje v ledním hokeji. Toto utkání navázalo na dva již dříve pořádané zápasy. A výsledek? Liberečtí hasiči měli od začátku navrch a v černých dresech doslova převálcovali svého soupeře

„Družstvo HZS Libereckého kraje bohužel nebylo vlivem zranění zcela kompletní, ale i přes tento hendikep se do Jaroměře vydalo osm vynikajících hráčů z centrální požární stanice a jeden bývalý dlouholetý a neméně kvalitní příslušník HZS LK, toho času zaměstnanec SŽDC Liberec. Družstvo HZS Královéhradeckého kraje tvořilo 12 příslušníků ze stanic Jaroměř a Náchod," popisuje z obrany Jan Mandl.

Jak pokračoval, reprezentace Libereckého kraje vyrazila na cestu v pátek před desátou hodinou a i přes menší problémy s nalezením výstroje do dějiště zápasu dorazila krátce po poledni. Následovalo převlečení do výstroje, menší taktická porada a pak se celý tým odebral na ledovou plochu k rozcvičení a zahřátí se na provozní teplotu. Před vlastním zápasem proběhl nástup obou družstev, předání menších darů a nezbytné focení pro sponzory celé akce.

„Již během prvních odehraných minut bylo i hrstce přítomných diváku jasné, že Liberečáci mají navrch. První třetina skončila poměrem 1 : 4. Do druhé třetiny soupeř nastoupil s novým brankářem, ale ani tato změna neměla na další průběh zápasu větší vliv. Liberečtí borci byli všude o krok dříve, do soupeřovy útočné třetiny se neustále valila lavina černých dresů a když náhodou vyrazili na zteč i červení, vylámali si zuby na neprostupné obraně a vynikajícím brankáři Liberce, který se některými zákroky mohl směle rovnat extraligovým brankářům," líčí detaily Jan Mandl.

Druhá třetina skončila poměrem 1 : 10 a o zápasu bylo rozhodnuto. Ve třetí třetině přidal Liberec ještě 9 gólů a zápas se dohrával ve velmi poklidném, až exhibičním tempu. Po třetí třetině svítilo na tabuli skóre 3 : 19. Následovaly samostatné nájezdy, které na výsledku zápasu nemohly již nic změnit. Na závěr si všichni sportovně podali ruce a se slovy „na jaře v Liberci" se obě družstva rozjela domů.

Na tomto úspěchu se podíleli následující hráči: Útok: Zbroj, Čejka, Pavlů, Musil, Vávra Obrana: Šulc, Poloprutský, Mandl Brankář: Mlčoch

Družstvo Libereckého kraje děkuje tímto za podporu vedení při pořádání této akce. Krajské ředitelství HZS LK děkuji za vzornou reprezentaci. „Hoši, děkujem!"

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet