Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domku zahynula žena

K požáru dvoupodlažního rodinného domku s tragickým vyústěním vyjely dnes ráno čtyři hasičské jednotky do Paskova na Frýdecko-Místecku. V prvním patře domku v Žabeňské ulici bylo nalezeno v jednom z pokojů tělo majitelky domku.

Požár domku oznámil na operační středisko hasičů po deváté hodině ranní soused. Hasiči byli upozorněni, že by uvnitř domku mohl ještě být člověk, proto byla na místo povolána také sanitka rychlé záchranné služby. Už při příjezdu první hasičské jednotky bylo ohněm zasaženo celé první patro objektu (v přízemí je vedle obytné části garáž).

Hasiči po průzkumu objevili uvnitř lidské tělo, bylo již ohořelé. Zasahovali v dýchacích přístrojích. Požár se jim podařilo lokalizovat za několik minut po příjezdu, likvidovat asi za hodinu. Na zásahu se podílela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Frýdku-Místku, profesionální podniková jednotka společnosti Biocel Paskov a dvě jednotky Sboru dobrovolných hasičů – z Paskova a Krmelína. Jednotka z Paskova zůstala na místě na kontrolu požářiště.

Na místě bude dnes vyšetřovatel příčin požáru z HZS MSK a příslušníci Policie ČR. Svědkové již vypověděli, že slyšeli z domku dva výbuchy. Není vyloučeno, že by mohly být od plynového topidla. Skutečná příčina požáru bude ale známa až po vyšetřování. Celková škoda je předběžně odhadována na milion korun.
Sdílet