Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 7. prosince

V ulici Bř. Kafky, hasiči včera vyprošťovali nákladní vozidlo, které mělo kvůli počasí problémy. Kamion s návěsem vjel na chodník a zůstal opřený o strom.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky otevírali dveře bytu v ulici Domašínská v Dobrušce, kde zůstal zapnutý sporák.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou vyjely včera vpodvečer k vyproštění polského kamionu, který sjel mimo vozovku mezi Dobruškou a Chábory. Nákladní vozidlo částečně skončilo v příkopu. Hasiči vytáhli kamion zpět na vozovku.

Dobrovolní hasiči z Dobrušky odklízeli strom, který spadl na silnici u obce Val.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala včera po sedmé hodině večer na silnici mezi Dobruškou a Běstvinami. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky. Na místě došlo k nehodě osobního vozidla Renault Megane, které částečně sjelo do příkopu. Hasiči pomocí navijáku auto vytáhli a odstranili jej z hlavní silnice.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici T. G. Masaryka v České Skalici.

Dobrovolní hasiči z Horní Radechové odstraňovali strom, který spadl a zablokoval hlavní silnici č. I/14 u Horní Radechové. (foto: SDH Horní Radechová)

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce zasahovaly včera vpodvečer u nehody autobusu v Červeném Kostelci. Autobus bez cestujících sjel částečně mimo vozovku. Hasičům se podařilo autobus bezpečně vytáhnout zpět na vozovku. O něco dále, v ulici Bř. Kafky, hasiči narazili na další vozidlo, které mělo kvůli počasí problémy. Kamion s návěsem vjel na chodník a zůstal opřený o strom. Hasiči kamion vyprostili zpět na vozovku a vytáhli do kopce.

Jaroměřští hasiči vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacienta do sanity v ulici Josefa Šímy v Jaroměři.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou vyjeli k nehodě, která se stala v Peci pod Sněžkou. Osobní vozidlo zde sjelo do řeky Úpy. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a odpojili autobaterii. Vozidlo ustavili na kola a vytáhli jej na vozovku. Následně zasypali uniklé provozní náplně sorbentem.

Dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou vyprostili osobní vozidlo, které uvízlo částečně mimo vozovku ve Velké Úpě.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli k otevření dveří domu v Janderově ulici v Hořicích, kde se nacházela nemohoucí osoba. Dveře otevřel soused ještě před příjezdem hasičů. Sedmadevadesátiletá žena byla následně transportována do sanity záchranné služby.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet