Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další včerejší zásahy na Královéhradecku

Hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali během včerejšího dopoledne u několika událostí v souvislosti se silným větrem a sněhovými přeháňkami.

Na několika místech v kraji odklízeli spadlé stromy, vyprošťovali uvízlá osobní i nákladního vozidla, v jednom případě pomáhali s vyproštěním autobusu. V Hradci Králové silný vítr způsobil pád návěstidla na silnici v Hradci Králové – Plačicích.

Kromě těchto událostí hasiči zasahovali také u požárů, dopravních nehod a jiných technických událostí.


Hradec Králové

Hradečtí hasiči z centrální stanice pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Pospíšilova v Hradci Králové.

K dopravní nehodě osobního vozidla a kamionu došlo včera před osmou hodinou ráno na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U odbočky na Neděliště se srazilo osobní vozidlo Škoda Octavia Combi s polským kamionem. Nehoda se obešla bez zranění.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a hasiči z centrální stanice Hradec Králové se speciálními kontejnery na přečerpávání nafty. Hasiči zabezpečili osobní vozidlo proti požáru a z poškozených nádrží nákladního vozidla přečerpali několik desítek litrů nafty.

Uniklé pohonné hmoty zasypali sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice HK – Pražská

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře, centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů ze Smiřic byly v 08:34 hodin přivolány k požáru filtrů ve firmě specializující se na výrobu ocelových kontejnerů ve Smiřicích.

Při příjezdu první jednotky na místo určení byl požár již uhašen zaměstnanci firmy. Hasiči zkontrolovali prohořelé filtry pod rozhožemi a vrátili se na základny. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli krátce po osmé hodině večer přivoláni k požáru odpadu pod jednou z U-ramp ve skateparku v ulici U Jatek v Novém Bydžově. Požár lokalizovali ještě před příjezdem hasičů obyvatelé sousedních domů. Hasiči pomocí vysokotlakého vodního proudu požár dohasili. Hmotná škoda nevznikla.

Foto: stanice Nový Bydžov


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli v 09:45 hodin k nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici mezi Opočnem a Čánkami. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala záchranná služba a Policie ČR. Muž za volantem během jízdy upadl do hypoglykemického komatu.

Osobní auto mělo poškozené přední dveře, které museli hasiči nouzově otevřít. Následně pomohli s naložením řidiče na nosítka a asistovali při jeho ošetření. Po nezbytném zajištění byl muž převezen do nemocnice.

K otevření dveří rodinného domu byli včera před polednem přivoláni profesionální hasiči z Dobrušky do obce Bystré. Uvnitř domu zůstaly dvě malé děti. Velitel zásahu po domluvě s majitelem domu rozhodl, že hasiči použijí automobilový žebřík a do domu se dostanou střešním vikýřem. Pomocí speciálního nářadí otevřeli vikýř a dostali se dovnitř domu. Děti byly v pořádku předány majiteli.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacienta do sanity v ulici Československé armády v Jaroměři.


Územní odbor Trutnov

Dvě jednotky dobrovolných hasičů z Úpice a Malých Svatoňovic likvidovaly požár kontejneru v Úpické ulici v Malých Svatoňovicích.

Jednotka profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem vyprošťovala osobní vozidlo, které skončilo mimo vozovku v ulici 5. května ve Dvoře Králové nad Labem. Nehoda se obešla bez zranění.


Územní odbor Jičín

Jičínští profesionální hasiči vyjeli ve dvě hodiny v noci k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala v Hradecké ulici v Jičíně. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči zabezpečili havarované auto proti požáru a úniku provozních náplní.

Profesionální hasiči z Hořic byli v 08:54 hodin přivoláni k nouzovému otevření dveří bytu v ulici Karlova v Hořicích. Uvnitř se nacházel osmdesátiletý muž, který upadl na zem a volal o pomoc. Hasiči otevřeli uzamčený byt pomocí speciálního nářadí. Po otevření byl senior ošetřen a transportován do sanity. Následně byl převezen k vyšetření do nemocnice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet