Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Třinci hořela v noci část rodinného domu, další část hasiči zachránili

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci z pátku na sobotu 10. 12. 2011 v Třinci-Oldřichovicích (okres Frýdek-Místek) u požáru rodinného domu se dvěma bytovými jednotkami. Hasičům se podařilo zachránit před ohněm větší část domu, zničeny byly tak pouze dva pokoje v prvním patře objektu.

Uživatele bytu v prvním patře, ožehnutého na obličeji, předali hasiči do lékařské péče. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun, hodnoty, uchráněné hasiči, zhruba na 1,5 milionu korun. Podařilo se jim totiž uchránit před ohněm jak střechu, tak přízemní byt.

O požáru informovala na tísňové lince hasičů v pátek ve 22 hodin svědkyně s tím, že hoří patro a střecha rodinného domu. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Třinci a Frýdku-Místku a s nimi dvě třinecké jednotky dobrovolných hasičů – z částí Oldřichovice a Guty.

Požár dostali hasiči pod kontrolu za čtvrt hodiny, dohašování jim zabralo další dvě hodiny. Zničeny byly kompletně dva pokoje bytu 3+1 v prvním patře rodinného domu. Uživatele bytu hasiči předali rychlé záchranné službě. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet