Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují u nehod v celé republice

Hasiči dnes zasahují opět u mnoha nehod vzniklých kvůli náledí a stavu vozovky.

K nehodě osobního auta se zraněním došlo dnes ráno na trase Praha – Slaný u obce Stehelčeves. Na boku skončil automobil u obce Chválenice (okres Plzeň – město), z vozidla vytékal benzín, ale nehoda se obešla bez zranění.

Další osobní automobily skončily na střeše na silnici Čeradická u Žatce a u obce Svojkovice na Jihlavsku. Zde došlo i ke zranění účastníků dopravní nehody.

Hasiči také zasahují u nehody dvou osobních automobilů v Praze (ulice Bucharova), kde se srazily dva osobní automobily. Nehoda s podobným scénářem se stala také u obce Zalužany na Příbramsku, dva osobní automobily a lehké zranění osob.

Pět minut před desátou hodinou vyjeli hasiči k nehodám osobních automobilů u obce Šilheřovice na Opavsku a u obce Bílá Třemešná na Trutnovsku – zde zasahují hasiči z HZS Dvůr Králové nad Labem a JSDH Třemešná u nehody jednoho osobního auta, taktéž se zraněním.

por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí, HZS Moravskoslezské­ho kraje

V Bílé v Beskydech se stala v sobotu dopoledne po jedenácté hodině nehoda tří osobních aut. Ošetřeno po ní bylo 8 dospělých osob a 1 batole, z toho 2 osoby byly odvezeny do nemocnice. Zasahovala jednotka HZS MSK ze stanice ve Frýdku-Místku a jednotka dobrovolných hasičů Staré Hamry.

V Nových Sedlicích – také po srážce tří osobních aut (v sobotu po 13. hodině) – byly evidovány 4 zraněné osoby, z toho jedno dítě. Zasahovala jednotka HZS MSK ze stanice Opava a dvě jednotky dobrovolných hasičů – Kravaře a Opava-Komárov.

V půl jedenácté pak vyjížděli hasiči na Olomoucku, opět k nehodě dvou osobních automobilů s lehkým zraněním jednoho z účastníků, u obce Štěpánov.

Ve 12:06 jednotky HZS Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí zasahovaly u další dopravní nehody osobního auta, zraněna byla jedna osoba. Hasiči vypomohli zdravotníkům s ošetřením zraněné osoby, zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin.

Osm minut před čtrnáctou hodinou hasiči vyjeli do Letohradu u Ústí nad Orlicí, kde došlo ke srážce dvou osobáků bez zranění.

Profesionální hasiči z Blanska vyjeli po půl třetí taktéž k nehodě osobáku, auto bouralo v obci Žernovník. Zraněni byli tři lidé.

Nehody se nevyhnuly ani Frýdeckomístecku, u obce Pazderna zasahují složky IZS u havárie vozidla se zraněním.


Na 82. kilometru dálnice D1 došlo k nehodě dodávky, silnice byla uzavřena, přistávat by měl vrtulník.


Ke dvěma vozidlům, které skončily na střeše, vyjeli hasiči před půl čtvrtou jak v Plzeňském, tak Jihomoravském kraji. U obou nehod jsou na místě zranění, u obce Chudčice (JHM) jedna osoba, u obce Nepomuk (PLK) prozatím blíže neupřesněný počet lidí.

Z dálnice D1 u Ostravy je hlášeno náledí. Doporučujeme všem řidičům buď nevyjíždět, nebo alespoň dbát při jízdě maximální opatrnosti.

Na Plzeňsku v obci Nepomuk se před půl čtvrtou odehrála nehoda, po které skončilo osobní vozidlo na střeše. Na místě zasahují hasiči i záchranáři.


Nehody zaměstnávají hasiče i v podvečer, na Semilsku u Jesenného narazilo vozidlo do betonového zátarasu, na místo míří všechny složky IZS, je pravděpodobné, že nehoda je se zraněním. U Dolní Lukavice na Plzeňsku došlo k nehodě čtyř osobáků, taktéž se zraněním.


Kromě hasičů zasahují u nehod samozřejmě policisté, záchranáři a v mnoha případech i silničáři.

Sdílet