Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Objekt z jurty požár zničil, zbyl jen popel

Dne 12. 12. 2011 krátce po 13. hodině byl na tísňovou linku HZS SČK ohlášen požár blíže nespecifikované nízké budovy. Při cestě k zásahu obdržely jednotky informaci, že se jedná o požár jurty.

Na místo požáru postupně vyjely tři jednotky. Jako první se na místo dostavila JSDH Luštěnice s technikou CAS K 25 L101, za nimi dojely jednotky ze stanice Benátky nad Jizerou s CAS K 25 T-815 a stanice Mladá Boleslav s CAS 24 T-815. Současně se na místo dostavil vyšetřovatel požárů a Policie ČR.

Průzkumem byl zjištěn požár celodřevěné budovy kruhového tvaru, kdy byl tento objekt zcela zasažen požárem. Stavební konstrukce byly již z části zřícené. Jednotky PO provedly bojové rozvinutí, ale po dohodě s majitelem se objekt nechal pod kontrolou vyhořet.

Požárem vznikla škoda 150.000,– Kč, kdy došlo k celkovému vyhoření jak konstrukcí, tak uskladněného materiálu (dřevo, sláma, vlněná izolace, nábytek apod.). Jiné objekty požárem ohroženy nebyly. Jako pravděpodobnou příčinou vzniku požáru bylo stanoveno zalétnutí jisker z komína na plátěnou střechu objektu.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet