Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii se zranili dva mladí muži

Dne 14. 12. 2011 v 01:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní havárii v Bystřici pod Hostýnem.

Ilustrační foto

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Renault.

Dva mladí muži ve věku osmnáct a devatenáct let havarovali ve vyšší rychlosti mimo vozovku, kde narazili do betonových sloupků oplocení, stromu a stěny dřevníku. Při havárii se jeden z mladíků zranil vážně, druhý lehce. Po nárazech skončilo vozidlo na boku a začalo hořet.

Jako první na místo dorazila hlídka strážníků Městské policie Bystřice pod Hostýnem, které se podařilo z vraku vozu vytáhnout vážně zraněného mladého muže. Druhý se z vraku auta dostal sám a byl mimo ohrožení. Auto začalo hořet a strážníci na utlumení plamenů použili svůj přenosný hasicí přístroj.

Hasiči byli na místě události už za dvě minuty po výjezdu ze stanice. Muži byli mimo vrak vozu a hasiči se museli prioritně postarat o požár auta. Postupně byly nataženy dva proudy vody s pěnou. Požár byl lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru do okolní suché trávy a na uskladněné dřevo v objektu.

Po příjezdu policie začalo vyšetřování. Mladí muži tvrdili, že řídili oba, jeden nevlastní řidičské oprávnění, navíc mu byla potvrzena přítomnost alkoholu v dechu. Posádka zdravotnické záchranné služby si převzala oba pacienty do své péče a po prvotním ošetření oba odvezla do nemocnice.

Hasiči zůstali na místě havárie, aby pomohli policii nasvětlil vrak výkonnými agregáty pro detailní ohledání a šetření události.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet