Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Favorit obtočil kolem stromu, nepřežil

Druhý svátek vánoční zemřel letos na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska jedenáctý člověk. Obětí dopravní tragédie se stal šestadvacetiletý mladík z našeho regionu.

Mladý řidič jel s osobním vozem Škoda Favorit od Miroslavi a před křižovatkou mezi obcemi Miroslavské Knínice a Suchohrdly u Miroslavi havaroval. Ve dvě hodiny v noci se pravděpodobně řítil velkou rychlostí. Po projetí mírné zatáčky najel na krajnici, dostal smyk, přejel do protisměru a do silničního příkopu.

Tam se auto přetočilo na bok, střechou narazilo do kmene stromu a padlo zpět na kola. Mladík nebyl během jízdy připoután bezpečnostním pásem. Prudký náraz zdeformoval auto k nepoznání. Šofér zůstal uvnitř zcela zaklíněn bez jakékoli šance na přežití.

HZS Jihomoravského kraje:

K nehodě vyjeli ve 22:49 profesionální hasiči ze stanice v Moravském Krumlově.

Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Pomoc přivolali náhodní kolemjedoucí. Na místě vedle policistů zasahovali záchranáři a hasiči. Přizvali jsme i soudního znalce z oboru dopravy. Důkladným šetřením tragické dopravní nehody se i nadále zabýváme.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet