Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na Vyškovsku bylo zraněno pět lidí

Pět lidí bylo dnes odpoledne zraněno při dopravní nehodě dvou vozidel u obce Snovídky na Vyškovsku.

Ilustrační foto

Na kluzké, mokré vozovce, na které byla zhruba 200 metrů dlouhá skvrna dosud nezjištěné látky uniklé z dříve projíždějícího auta, v levotočivé zatáčce havaroval řidič vozidla Ford Escort. S autem se dostal do protisměru, kde se srazil s vozidlem Peugeot 607.

Nehoda byla hasičům na tísňovou linku ohlášena v 15.06 hodin, krajské operační a informační středisko HZS JmK k zásahu vyslalo jednotku ze stanice v Bučovicích, k nehodě vyjela také jednotka SDH v nedalekých Koryčanech ve Zlínském kraji. Při příjezdu hasičů byli všichni účastníci nehody mimo vozidla v péči zdravotníků. Ti do nemocnice převezli 19letého řidiče fordu a jeho 25letou spolujezdkyni. Do nemocnice zdravotníci převezli rovněž osádku peugeotu – 51leté manžele a jejich 26letého syna.

Havarovaná vozidla hasiči zajistili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterie. Protože z jednoho z aut vycházel zápach spáleniny, hasiči k němu natáhli a připravili vysokotlaký proud. Žádné známky hoření ale nezjistili. Sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny a protože nehoda se stala u zatáčky, řídili dopravu. Po dobu šetření a likvidování následků nehody také prostor zásahu nasvítili. O vyznačení nebezpečí kluzké vozovky znečistěné v délce přes 200 metrů požádali silničáře. Skvrnu na povrchu vozovky zasypávali sorbentem.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči havarovaná vozidla po 17. hodině pomohli naložit k odtahu. Společně se silničáři z vozovky uklidili střepy a úlomky z aut a znečistěný povrch silnice očistili. V 17.52 hodin hasiči ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet