Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči jeli k nehodě tří aut, nedaleko havarovalo další

Dne 5. ledna 2011 v 9:23 vyjela JSDH Velké Opatovice k dopravní nehodě osobního auta, dodávky a nákladního automobilu na pozemní komunikaci mezi obcí Chlum a Roubanina.

Při příjezdu na místo události provedeným průzkumem zjištěna tři havarovaná vozidla, z nichž se dvě nacházela v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění, z jednoho z havarovaných vozidel však unikaly provozní náplně a proto byl použit sorbent.

Provedeno protipožární opatření, hasiči také řídili provoz na místě události. Po příjezdu HZS Boskovice si jedna z řidiček začala ztěžovat na bolest v oblasti hrudníku a proto VZ přivolal zdravotnickou záchrannou službu, která po vyšetření pacientku odvezla na další pozorování do nemocnice.

Na místě hasiči nadále řídili provoz do příjezdu dopravní policie. K nehodě byla povolána těžká technika z PS Lidická a JSDH Velké Opatovice byla velitelem zásahu odeslána zpět na základnu.


Při příjezdu k výše zmíněné nehodě bylo cca 150 metrů před ohlášenou událostí zjištěno jedno havarované vozidlo, které skončilo v příkopu a po nárazu do stromu bylo nepojízdné. Řidič byl bez zranění.

Proto velitel JSDH Velké Opatovice ponechal T815 CAS 24 u této události a DA-VW odeslal na původně hlášené místo nehody tří automobilů.

Na místě bylo provedeno protipožární opatření. Z automobilu unikaly provozní kapaliny a proto bylo použito záchytné vany. Do příjezdu HZS Boskovice řízen provoz na pozemní komunikaci. Po domluvě s VZ bylo vozidlo vytaženo za pomoci automobilového navijáku z příkopu a majitel vyčkal na příjezd odtahové služby.

HZS Boskovice se přemístila během této události ke 3 havarovaným automobilům a druhé části naší jednotky. Po zajištění obou míst nehod a příjezdu dopravní policie, byla jednotka odeslána zpět na základnu.

www.sdhvelkeopatovice.cz

Sdílet