Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda traktrou a osobáku

U obce Újezdec okres Prachatice došlo k nehodě traktoru a osobního automobilu, ve kterém je zaklíněna zraněná osoba. Na místě zasahují všechny složky IZS, probíhají vyprošťovací práce. Místo zcela neprůjezdné.

Dle dostupných informací řidič automobilu, který zůstal v jeho vraku zaklíněný, zahynul.

Tisková zpráva PČR

První nehoda s tragickým koncem v tomto roce se stala včera odpoledne na Prachaticku. Na silnici č. II/144 mezi obcemi Újezdec a Vlachovo Březí došlo ke srážce osobního automobilu značky Citroën a traktoru s přívěsem značky Zetor.

Osobní automobil řídil mladý muž (30 let) z Prachatic. Ten z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím traktorem. Po nehodě na místě zemřel. U řidiče traktoru provedli policisté z Dopravního inspektorátu v Prachaticích dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Při nehodě došlo ke škodě na osobním automobilu ve výši 50 000 korun a na traktoru ve výši 10 000 korun. Důvod, proč mladý řidič přejel do protisměru, je předmětem dalšího šetření policistů.

Od začátku roku se v Jihočeském kraji stalo celkem 64 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba těžce zraněna. Mladík z Prachatic je tak prvním usmrceným na našich silnicích. Řidiči by měli být v těchto dnech velmi opatrní, protože teploty vzduchu se pohybují okolo nuly a silnice mohou namrzat. Ve vyšších polohách se objevuje na vozovkách také sníh, maximální obezřetnost je tedy na místě.

Zdroj: PČR por. Ing. Štěpánka Uhlířová

Sdílet