Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár se nakonec nepotvrdil, i když kouře bylo všude dost

V sobotu 7. ledna je ve večerních hodinách nahlášen na tísňovou linku hasičů kouř v bytovém domě v ulici Bezručova. Z Telefonního centra tísňového volání je odeslána elektronickou cestou datová věta na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, které ve 21:05 hodin vyhlašuje poplach jednotkám určeným v požárním poplachovém plánu. Obsluha KOPIS rozhoduje o vyslání obou družstev chodovské jednotky. K zásahu postupně vyjíždějí cisternová automobilová stříkačka CAS24/3200/400-S2Z a cisternová automobilová stříkačka CAS20/3400/210-S2Z jednotky Chodov, cisternová automobilová stříkačka CAS 24/3400/210-S2Z Scania P340 jednotky profesionálních hasičů ze stanice Sokolov a cisternová automobilová stříkačka CAS 24/6000/600-S2Z T815 jednotky podnikových hasičů Sokolovské uhelné.

Po příjezdu prvního našeho družstva jsou hasiči připraveni v dýchacích přístrojích provést činnost na pokyn velitele zásahu. Velitel zásahu se dozvídá o hlídky městské policie, že mělo dojít k zakouření budovy zřejmě vlivem technické závady na kouřovodu domu. Velitel zásahu vysílá průzkumnou skupinu k provedení průzkumu. Ta potvrzuje uvedené skutečnosti. Dům je zakouřen a nikdo není zraněn. Je prováděna přetlaková ventilace a v okolí topidla i kouřovodu je prováděno měření pomocí infrapyrometru. Na místo dojíždějí jednotky, které povolalo operační středisko a velitel zásahu je postupně odesílá zpět na svoje základny.

Majitelce bytu bylo doporučeno nechat provést revizi topidla i kouřovodu odbornou firmou a jednotka se po závěrečné provedení kontrolního měření teploty u topidla vrací na pokyn velitele na místo své dislokace.

Tato událost, i když byla hlášena jako požár, byla překlasifikována na technickou pomoc.

Zdroj: Jiří Kot SDH Chodov

Sdílet