Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár osobního auta v obci Březnice

Dne 11. 1. 2012 v 18:21 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Březnice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Březnice a Bohuslavic u Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Felicia.

V osobním voze cestoval starší manželský pár s další seniorkou a vnučkou. Při jízdě došlo k technické závadě a k následnému požáru. Vozidlo bylo odstaveno u krajnice a plameny se velmi rychle rozšířily. Cestujícím se podařilo včas vystoupit.

Jednotka profesionálních hasičů se zrovna vracela z předcházejícího zásahu v centru Zlína a byla odkloněna na hlášený požár. Hasiči tak byli na místě události už za šest minut. Velitel zásahu potvrdil rozsáhlý požár auta.

Plameny byly postupně straženy a uhašeny během třiceti minut. Vůz byl dále ochlazován a bylo zabráněno dalšímu případnému rozhoření. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Po výpovědi svědků a dalším šetřením byla potvrzena technická závada na autě. Požár poškodil celou přední část auta a majiteli způsobil škodu za 20.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet