Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středně těžká zranění utrpěla řidička i protijedoucí ři­dič

Pátek 13. ledna a namrzlá vozovka je kombinace, která nepotěší. V ranních hodinách při průjezdu horizontu ve směru Černá Hora Svitavy u obce Krhov se třiačtyřicetiletá řidička osobního vozidla značky Fiat Marea dostala do protisměru, kde se čelně střetla s právě projíždějícím osobním vozidlem značky Peugeot.

Řidička fiatu i řidič peugeotu byli zraněni, peugeot po nárazu skončil v příkopu. Protože jedno z vozidel mělo podle hlášení po srážce hořet, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů – profesionální ze stanic v Blansku a Boskovicích a dobrovolná z Lysic. Informace o požáru se ale nepotvrdila.

Při příjezdu hasičů byli oba zranění v péči zdravotníků. Hasiči vozidla zajistili proti případnému hoření, odpojili baterie a posypání namrzlé vozovky zavolali silničáře.

Protože olej z havarovaných aut z vrcholu kopce stekl až do vzdálenosti 100 metrů, skvrnu na vozovce zasypali a zlikvidovali sorbentem. Na vozovce, kde byly úlomky a střepy z aut, hasiči usměrňovali dopravu. Po vyšetření nehody vozidlo peugeot pomocí lana a navijáku vytáhli z příkopu, obě auta pomohli naložit k odtahu a uklidili vozovku.

Při nehodě řidička utrpěla středně těžké zranění stejně jako řidič Peugeotu. Škoda na Fiatu se vyšplhala na 50 tisíc korun a na Peugeotu na 70 tisíc korun. Policisté na místě nehody řídí dopravu kyvadlově.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet