Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dnešek byl ve znamení dne otevřených stanic na Zlínsku

Letos poprvé měla široká veřejnost možnost navštívit Den otevřených dveří na všech stanicích profesionálních hasičů ve Zlínském kraji.

V tomto roce jsou připraveny hned tři termíny pátků 13., tedy kromě ledna také v dubnu a v červenci, kdy se tradičně otevírají naše brány. V době od 08:00 do 16:00 hod. jsou naši pracovníci připravení prezentovat své dovednosti i zásahovou techniku.

Naše stanice navštěvují ročně tisíce dětí i jejich doprovodů. Dnes byl program omezen, a to vzhledem ke klimatickým podmínkám. Vše ale vynahradíme v jarním i letním termínu, kdy bude znovu připraven rozšířený prezentační program.

Je možné si prohlédnout nejen výjezdová vozidla a speciální techniku, je možné si vyzkoušet různé záchranářské dovednosti a seznámit se také s prevencí před požáry.

Naše stanice bylo možné navštívit v těchto městech: Zlín, Otrokovice, Luhačovice, Slavičín, Valašské Klobouky, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem, Morkovice-Slížany, Valašské Meziříčí a Vsetín.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet