Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bilance činnosti hasičů v okrese Beroun v roce 2011

Po vyhodnocení počtu a druhů událostí, které řešili profesionální hasiči spolu se svými dobrovolnými kolegy v loňském roce v okrese Beroun, lze konstatovat následující.

V roce 2011 bylo v okrese Beroun a přilehlých částech sousedních okresů (hasební obvod stanic Beroun a Hořovice) evidováno celkem 914 událostí, jejichž řešení si vyžádaly účast hasičů.

Na tomto počtu se nejvíce podílejí technické zásahy (333), jako jsou například otevření bytů, vyproštění z výtahů, odklizení polámaných stromů atd.

Další významnou činností berounských hasičů byla vloni pomoc motoristům při dopravních nehodách (255). U různých požárů zasahovali berounští hasiči celkem v 234 případech.

Zbývající události tvořily nejrůznější zásahy například při únicích kapalin a plynů, plané poplachy a různé monitoringy nebezpečných stavů (například zvýšená hladina řeky, nenahlášená pálení atp.).

Jako profesionální hasiči ze stanic Beroun a Hořovice bychom rádi poděkovali všem dobrovolným kolegům z JSDH obcí, se kterými jsme v roce 2011 spolupra­covali. Přejeme jim pevné zdraví a těšíme se na další kvalitní spolupráci v letošním roce!

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

Sdílet