Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů na Královéhradecku z 16. ledna 2012

Hradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská byli včera v šest hodin ráno přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Jaroměř.

U odbočky na Předměřice nad Labem se srazila dvě osobní vozidla. Jedna osoba byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaná auta proti požáru a úniku provozních náplní. Do příjezdu Policie ČR řídili v místě události dopravu. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


K nehodě osobního vozidla, které skončilo v rybníku, vyjeli včera večer profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. K nehodě došlo kolem půl jedenácté večer v obci Libníkovice. Řidič osobního vozidla Opel Vectra z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a převrátil se z vozidlem do rybníka.

Muž stačil včas vylézt a vyvázl bez zranění. Automobil skončil zhruba pět metrů od břehu na střeše. Hasiči a také hasičští potápěči upevnili převrácené auto a pomocí hydraulického ramene speciálního hasičského vozidla jej vytáhli na břeh.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli včera odpoledne k nehodě osobního vozidla, které skončilo v potoce u Olešnice v Orlických horách. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči pomocí jeřábu vytáhli automobil zpět na vozovku.

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela včera krátce před pátou hodinou odpoledne k otevření dveří bytu v ulici Mírová v Dobrušce. Uživatel nechal uvnitř bytu zapnutý elektrický spotřebič.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda s automobilovým jeřábem a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují s cisternou byli v noci z neděle na pondělí přivoláni na pomoc řidiči plně naloženého kamionu, který uvízl na Žižkově náměstí v Novém Města nad Metují. Náchodští hasiči s jeřábem nakonec nemuseli zasahovat, kamion vyprostila místní jednotka dobrovolných hasičů.

Náchodští profesionální hasiči vyprošťovali uvízlý kamion na silnici mezi Hronovem a Zbečníkem.


Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v Nádražní ulici v Malých Svatoňovicích.

Královédvorští hasiči vyjeli na základě hlášení elektrické požární signalizace k požáru v supermarketu Tesco v Alešově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Po příjezdu hasičů na místo byl velitel zásahu informován zaměstnancem obchodu, že se jedná o planý poplach. Čidlo EPS sepnul magnet nouzových dveří. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Dvě osoby byly zraněny při dopravní nehodě dvou osobních vozidel ve Zlaté Olešnici. Na místo události vyjeli po páté hodině odpoledne profesionální hasiči z Trutnova. Zasahující jednotka hasičů zajistila obě vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky vyjeli krátce před polednem k otevření dveří bytu na Malém náměstí v Sobotce. Uvnitř se nacházela starší uživatelka bytu, která upadla na zem a nemohla vstát. Na místo byla přivolána záchranná služba, která ženu převezla do nemocnice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet