Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Chodově hořelo ve sklepních kójích

Uskladněné věci, ale i střešní konstrukci poničil čtvrteční požár v budově v Chodově na Sokolovsku v lokalitě Železný dvůr, kde jsou byty pro sociálně slabé.

Bývalá zemědělská budova sloužila jako prostor pro sklepní kóje. Na likvidaci požáru se podílelo pět jednotek hasičů, příčina a výše škody jsou zatím v šetření.

Hustý černý kouř začal z budovy vycházet ve čtvrtek v půl druhé odpoledne. Jako první byli na místě chodovští dobrovolní hasiči společně s podnikovými kolegy z Vřesové.

Protože požár zasáhl větší část budovy a navíc se rychle šířil i na střešní konstrukci, velitel zásahu si okamžitě po příjezdu na místo vyžádal další posily. K požáru postupně přijelo šest cisteren. Kvůli silnému zakouření a hlavně vysoké teplotě uvnitř domu se hasiči jen pomalu dostávali ke všem ohniskům.

Všechny zasažené prostory hasiči prohlédli termokamerou, požár se ale stále držel pod uskladněnými věcmi v jednotlivých kójích, hasiči tak museli tyto věci vynosit ven.

Lokalizaci požáru mohl velitel zásahu nahlásit po hodině od ohlášení události, za další hodinu pak i likvidaci požáru. Příčinu a výši škody vyšetřovatel požárů zatím nestanovil.

Zasahující jednotky:

  • HZS Sokolov (CAS 20 Man, VEA Toyota)
  • HZS Karlovy Vary (CAS 20 MB Atego)
  • HZSp SU a.s. Sokolov (CAS 32 T815)
  • JSDH Chodov (CAS 24 T815, CAS 20 T815)
  • JSDH Tašovice (CAS 15 Renault)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet