Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě jsou uzavírky, provoz tam navíc blokoval kamion, hasiči ho museli odtáhnout

Ostravští profesionální hasiči rychle zareagovali v úterý 24. ledna 2012 dopoledne na vážnou dopravní situaci na kruhovém objezdu, spojujícím dálnici D1 a Rudnou ulici v Ostravě-Svinově.

Během několika minut se jim odtud podařilo vyprošťovacím speciálem Mercedes Bizon odtáhnout pryč polský kamion, který nemohl dál kvůli poruše a brzdil hustý provoz.

V Ostravě vede – během dlouhodobé uzavírky frekventovaných Svinovských mostů – hlavní objízdná trasa z Poruby do centra města právě po Rudné ulici a dálnici D1, kterou propojuje zmíněný velký kruhový objezd ve Svinově.

Informaci o poruše polského kamionu obdrželo operační středisko hasičů v úterý před devátou hodinou ranní. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) z nedaleké stanice v Ostravě-Zábřehu dvěma vozidly, jedním byl vyprošťovací Bizon.

Kamion stál na kruhovém objezdu u výjezdu na dálnici D1 ve směru na Brno a ještě bránil vjezdu vozidel na kruhový objezd ze Svinova z Polanecké ulice. Sám nebyl schopen odjet. Jeden z hasičů musel až pod kamion, aby jej odbrzdil a dalo se jej „alespoň“ odtáhnout.

Hasičský Bizon si pak zapřáhl polský kamion pomocí tažné tyče za sebe a pomalu jej odtáhl na nejbližší možné parkovací místo – několik stovek metrů na čerpací stanici pohonných hmot v Rudné ulici (směr na Vítkovice).

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet