Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další pražský mix

Několik vybraných zajímavých zásahů pražských hasičů za neděli a pondělí.

14. 5. 2006 v 18:59 hod.
Praha 2, Lípová

Jednotka HZS Praha likvidovala pomocí tlakové vody požár motorové části osobního automobilu.

14. 5. 2006 v 23:27 hod.
Praha 5, Plzeňská

Jednotka HZS Praha byla vyslána k dopravní nehodě osobního automobilu Ford Fiesta s následným požárem. Požár byl likvidován před příjezdem jednotky jedním z účastníků silničního provozu za pomoci PHP. Příslušníci jednotky vyprostili za pomoci vyprošťovacího zařízení zraněného řidiče a předali ho do péče ZZS. Na místě provedli opatření proti vzniku dalšího požáru a uniklé PHM zasypali sorbentem.

15. 5. 2006, 11:22 hod.
Praha 6, Evropská

Jednotka HZS Praha z petřinské stanice byla vyslána k dopravní nehodě cisterny, převážející naftu. Vůz vjel při brždění před semaforem do ohrazení tramvajového ostrůvku a převrátil se na bok. Řidič vyvázl z nehody bez zranění, hasiči zasypali uniklé PHM a převrátili cisternu zpět na kola. Díky této nehodě se na Evropské ulici utvořila značná kolona.

15. 5. 2006, 13:33 hod.
Praha 2, Kateřinská

K požáru sklepa byla vyslána jednotka HZS Praha z centrální stanice. Při příjezdu na místo zásahu spatřili hasiči vzpínající se ruce ze sklepního okýnka. Pomocí vyváděcí masky byl vyveden zde kouřem uvězněný muž, který je pravděpodobně viníkem požáru. Byl zadržen policií a vzhledem k tomu, že byl zraněn, byl za asistence policie převezen do nemocnice.

Foto: Jan Kostík a Leoš Kučera
Sdílet