Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na poslední chvíli se vyhýbal chodci, narazil do sloupu

Dne 25. ledna 2012 v době kolem 18:30 hod. řídil muž ročníku narození 1989 z Háje ve Slezsku osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, se kterým jel v pravém jízdním pruhu čtyřproudé komunikace po ulici Těšínské v Opavě ve směru od Obchodního centra Tesco směrem na Ostravu.

Nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a jiným okolnostem, které je možno předvídat, kdy v místě před prodejnou Auto Kelly si na poslední chvíli všiml uprostřed vozovky stojícího chodce, na kterého zareagoval tak, že strhl řízení automobilu vpravo, následně vyjel vpravo mimo komunikaci na chodník a přední částí vozu narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který utrpěl pohmožděniny na těle a tržnou ránu na hlavě s předběžnou dobou léčení přibližně 1 týden.

Dále došlo k těžkému zranění spolujedoucí v automobilu, a to dívky ročníku narození 1996 z Chvalíkovic, která utrpěla zlomeninu záprstních kůstek pravé ruky, pohmoždění hrudníku a nohou s předběžnou dobou léčení přibližně 3 měsíce.

Z místa dopravní nehody byly zraněné osoby převezeny sanitním vozidlem RZS do Slezské nemocnice Opava, kdy žena byla hospitalizována na oddělení chirurgie a muž byl po lékařském ošetření propuštěn domů.

Na místě dopravní nehody se nacházely dvě jednotky hasičů HZS Opava, které provedly zajištění místa a následný úklid vozovky. Vůz VW Golf byl z důvodů zranění účastníků zajištěn odtahovou službou Vild Opava. Totožnost neznámého chodce zjištěna nebyla.

Šetřením na místě dopravní nehody bylo dále zjištěno, že řidič ani spolujedoucí nebyli připoutáni bezpečnostními pásy. Hmotná škoda na osobním motorovém vozidle byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.000,– Kč a škoda na sloupu veřejného osvětlení činí 1.000,– Kč. Vše je v šetření.

René Černohorský
KŘP Moravskoslezského kraje
Policie ČR

Sdílet