Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zahynul jeden řidič

K tragické dopravní nehodě došlo dnes 30. ledna 2012 ráno na silnici č. I/14 mezi Dobruškou a obcí Chábory na Rychnovsku. Při čelním střetu osobního vozidla Škoda Felície s linkovým autobusem zemřel jeden člověk, dalších pět lidí bylo zraněno.

Událost byla na operační středisko hasičů v Rychnově nad Kněžnou ohlášena v 06:38 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek.

Řidič v osobním vozidle utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. V linkovém autobusu cestovalo celkem dvanáct lidí a řidič. Autobus zůstal opřený o svodidla, dveře zůstaly zablokované a lidé se tak nemohli dostat ven. Hasiči přistavili nastavovací žebříky a rozbitými okny evakuovali všechny lidi z autobusu.

Čtyřem cestujícím a řidiči poskytli první předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byli všichni zranění převezeni k ošetření do rychnovské nemocnice. Dalších osm cestujících bylo odvezeno jiným linkovým autobusem do Dobrušky. Hasiči bez použití hydraulického zařízení vyprostili tělo řidiče z osobního vozidla. Následně zabezpečili osobní auto proti požáru, odpojili autobaterii a do příjezdu Policie ČR řídili v místě dopravu. Silnice byla v místě nehody uzavřena. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Dobruška

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet