Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bánově se střetla dodávka s osobním vozidlem

Dne 30. 1. 2012 v 08:33 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě v Bánově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Bánova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru křižovatky na obec Suchá Loz došlo ke střetu dodávky zn. Fiat Ducato a osobního auta zn. Seat Toledo.

Po vzájemném střetu došlo ke zranění nejméně dvou osob, a to řidičů obou vozů. Další dva spolujezdci v dodávce nebyli zraněni. Účastníky nehody na místě prohlédly a ošetřily dvě posádky zdravotnické záchranné služby.

Původní hlášení o nutnosti vyprošťování zraněných osob se na místě nepotvrdilo. Všechny osoby byly z vraků aut venku a v péči zdravotníků. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Pacienti byli následně odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči.

Na hlavním tahu I/50 došlo v důsledku události k omezení dopravy. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava řízena hlídkou policie.

Kolem desáté hodiny na místo přijelo vozidlo odtahové služby. Byly zahájeny likvidační práce nehody. Jeden z vraků se podařilo z křižovatky odtlačit, druhé bylo naloženo na odtah. Plné obnovení provozu bylo hlášeno až před polednem.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet