Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Senior havaroval do domu, hasiči ho museli vyprostit

Dne 1. února 2012 v 17:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v Jaroslavicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u točny autobusu ve Zlíně-Jaroslavicích došlo k havárii osobního auta zn. Kia Picanto.

Starší manželský pár havaroval s vozem v prostoru křižovatky u točny autobusů v horní části Jaroslavic. Po průjezdu křižovatkou auto projelo plotem a narazilo do rodinného domu. Při havárii se zranil především řidič. Spolujezdkyně zraněna nebyla.

Hasiči byli na místě zásahu za dvě minuty po výjezdu z nedaleké stanice. Velitel zásahu potvrdil, že ve vraku jsou dvě osoby, ale s vyprošťováním jednotka počká do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby.

Za pár minut byl na místě lékař a hasiči začali opatrně vyprošťovat řidiče. Ten byl vytažen na transportní záchranářské páteřní desce, přenesen na lůžko a do vozidla zdravotníků. Po nutném ošetření byl odvezen do nemocnice. Žena zůstala po prohlídce na místě.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Při havárii vozidlo přerazilo betonový sloupek a zůstalo na torzu svojí spodní částí. Hasiči nechtěli riskovat další poškození auta, a proto bylo vyproštění vraku ponecháno odtahové službě s nakládacím hydraulickým ramenem.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava v důležité křižovatce. Na místě dopravu regulovala povolaná hlídka policie. Omezení trvalo asi dvě hodiny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet