Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další čtvrteční zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli včera dopoledne profesionální hasiči z Jaroměře. K nehodě došlo v Královédvorské ulici v Jaroměři, kde havaroval řidič s osobním vozidlem Kia Sportage.

Auto skončilo v příkopu na střeše. Lehce zraněného řidiče převezla záchranná služba k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči až do příjezdu Policie ČR řídili v místě nehody dopravu. Zajistili auto proti požáru a odpojili autobaterii.


Bez zranění se obešla další dopravní nehoda osobního vozidla, která se stala odpoledne v ulici Jaromírova v Jaroměři. Profesionální hasiči z Jaroměře zabezpečili auto proti požáru a úniku provozních náplní.


V 15:45 hodin byli hasiči z Jaroměře povoláni k otevření bytu v ulici nábřeží 17. listopadu v Jaroměři. Po otevření dveří byl uvnitř nalezen uživatel bytu bez známek života.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova byli přivoláni na pomoc řidiči kamionu, který uvízl v kopci v Trutnově – Babí. Jednotka nakonec nemusela zasahovat .


Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Trutnova – Horního Starého Města vyjely včera v podvečer k ohlášenému požáru v areálu firmy zabývající se výrobou kabelové a konektorové techniky v Komenského ulici v Trutnově – Poříčí.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že došlo k požáru elektroinstalace technologické myčky ve výrobní hale. Při pokusu o uhašení požáru se jeden ze zaměstnanců nadýchal zplodin hoření a byl ošetřen záchrannou službou.

Hasiči provedli odvětrání zakouřené haly. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.


Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči otevírali dveře bytu v ulici Pod Koželuhy v Jičíně – Novém Městě.


Profesionální hasiči z Jičína vyjeli krátce po druhé hodině odpoledne k dopravní nehodě, která se stala u obce Zámostí.

nprap. Hana Klečalová, Policie ČR:

Devětašedesátiletá řidička osobního vozidla Toyota Corolla zřejmě dostala na namrzlé vozovce smyk, který nevyrovnala, a následně vyjela vlevo mimo vozovku, kde se převrátila na střechu.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Alkohol u řidičky byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun.

Hasiči vyprostili automobil zpět na vozovku a zajistili jej proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet