Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči odjížděli od jedné vážné nehody, nedaleko se stala další

Dne 13. 2. 2012 v 08:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u Kurovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragické havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Mladší řidič havaroval na silnici mezi obcí Tlumačov a Kunovice, kde vyjel mimo komunikaci a havaroval čelně do stromu. Při havárii utrpěl velmi těžká zranění, před kterými ho neuchránil ani aktivovaný airbag. Ve vozu zůstal řidič zaklíněn.

Hasiči a zdravotníci na místo přijeli současně, a to za sedm minut po výjezdu ze stanic. Hasiči si bleskově připravili speciální hydraulické zařízení a začali řidiče vyprošťovat. Mezitím posádka zdravotnické záchranné služby bojovala o život muže.

Hasiči postupně odstřihli dveře i sloupek a vytvořili dostatečný prostor pro vytažení zraněného řidiče. Přes veškerou snahu lékaře se ale nepodařilo muže přivést k životu, a ten tak svým zraněním podlehl na místě.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na komunikaci. Nehodu vyšetřovala policie.


Při návratu naší jednotky na základnu v Otrokovicích byli hasiči odkloněni na pomoc po další havárii auta.

Dne 13. 2. 2012 v 10:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Otrokovic.

Na místo přejížděla jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic, která se vracela z předcházejícího zásahu od obce Kurovice. Hasiči tak byli na místě se svým speciálem do dvou minut.

Velitel zásahu potvrdil, že nedaleko části Skály došlo k havárii osobního auta zn. Š Fabia. Starší řidič měl zdravotní problémy a s vozem havaroval mimo komunikace. Auto zůstalo přes příkopu a řidič se z vozu dostal ven.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl předán do péče lékaře a po vyšetření byl odvezen do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Na vytažení vozu nechal velitel povolat ze své stanice jeřáb.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet