Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vysekal díru v ledu a chtěl odpálit výbušninu, s vážnými zraněními skončil v nemocnici

Dnes 13. února 2012 v 16:25 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po výbuchu a zranění u obce Lípa.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se třemi zásahovými vozy, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Lípy. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k výbuchu a ke zranění mladého muže na zamrzlé řece Dřevnici.

Mladý dvacetiletý muž se snažil odpálit podomácku vyrobenou výbušninu. K odpálení si vybral zamrzlo říčku Dřevnici, kam odešel společně se svým kamarádem. Do ledu vysekali díry, kam chtěli výbušninu zastrčit a odpálit.

Muž připravenou nálož zapálil a následně ji vysekaným otvorem strčil pod led. Přitom došlo k výbuchu, který ho vymrštil asi dva metry nad led. Při výbuchu a dopadu utrpěl muž vážná zranění v obličeji, na rukou i na noze.

Jeho kamarád stál tou dobou na břehu a vše natáčel na videokameru. Byl to také on, kdo mu první poskytl pomoc a následně požádal o výjezd zdravotníky. Postupně na místo vyjeli také hasiči a policie.

Záchranáři se postupně sjeli k místu výbuchu. Zraněnému byla poskytnuta nezbytná prvotní ošetření a po uložení na transportní nosítka byl odnesen do sanitního vozu. Tam ho lékaři dále ošetřovali a zjišťovali rozsah zranění. Následně byl pacient odvezen do nemocnice.

Kamarád zůstal na místě a poskytl svědectví policii, která událost šetří.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet