Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

12.ročník Dědkiády se vydařil

V areálu obnoveného Malovarského rybníka ve Velvarech se v sobotu konal již 12. ročník memoriálu Karla Krohna – Dědkiáda 2006, který uspořádal místní sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s Městem Velvary. Jedná se o soutěž starších pánů v požárním útoku na vodu.

Věkový limit členů družstva je minimálně 35 let, za družstvo může startovat jeden mladší závodník. Zúčastnilo se celkem 7 družstev z kladenského, mělnického a litoměřického okresu. Vítězem se stalo družstvo SDH Úžice z okresu Mělník časem 42,20 sec, na druhém místě skončilo domácí družstvo SDH Velvary časem 45,06 sec a třetí družstvo hasičů Hasičského záchranného sboru podniku Kaučuk Kralupy časem 47,85 sec.
Tradičně se vyhlašuje i nejstarší závodník, kterým se stal Jaroslav Mostek z SDH Libčice nad/Vlt., kterému v den soutěže bylo 75 let a nejstarším družstvem také SDH Libčice s průměrným věkem 54 let na jednoho člena.
Soutěž je každoročně doprovázena bohatým doprovodným programem pro návštěvníky, kterých se zde sešlo opravdu hodně. Přitahuje zejména výstava historické a současné hasičské techniky. Z té historické zde byla vidět technika SDH Velvary, a to koňská přívěsná stříkačka firmy R.A.Smékal z roku 1905 a nově zrekonstruovaná kárová stříkačka z roku 1868. Z moderní současné hasičské techniky zaujala cisterna Mercedes, zapůjčená HZS hlavního města Prahy, chemicko-technický vůz hasičů z Autoškody Mladá Boleslav, opět cisterna Mercedes z Letiště Praha a technika Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanice Kladno, zejména protiplynový vůz a kontejnerový vůz pro dálkovou dopravu vody.
Hasičský den ve Velvarech byl zakončen tradičním kulturním programem a posezením u kytary a dobrého jídla a pití.

Za SDH Velvary – Libor Šulc
Sdílet