Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Holík International: Již rok pro vás vyrábíme boty

Aktuální dění u renomovaného výrobce rukavic, a nyní i obuvi, popisuje exkluzivně pro čtenáře webu POŽÁRY.cz majitel společnosti Ivo Holík

Rád bych nyní, „v předvečer“ 20. výročí vzniku společnosti HOLÍK INTERNATIONAL pozdravil všechny kolegy hasiče, policisty, vojáky i záchranáře! Předně si dovolím vyjádřit radost, že naše spolupráce se nadále úspěšně rozvíjí.

Jistě jste si všimli, že naše společnost HOLÍK INTERNATIONAL nabízí kromě speciálních zásahových rukavic také sortiment zásahové obuvi. Kapitálově i manažersky jsme před více než rokem vstoupili do výrobní společnosti, jež se 20 let specializovala na produkci speciální obuvi. Věřte mi, že bychom se do této oblasti výroby nepustili, kdybychom si nebyli jisti, že naše obuv může být stejně kvalitní jako rukavice. Své práci ovšem věříme, a proto na námi vyráběnou obuv hrdě tiskneme jméno HOLÍK.

Započetí výroby speciální zásahové obuvi je jedním z významných momentů v historii firmy. Mnozí možná víte, že stejně jako jsme se nyní rozhodli vyrábět zásahovou obuv, rozhodli jsme se před 15 lety vyrábět zásahové rukavice. První 4 roky jsme se věnovali především rukavicím pracovním. Vývoj ukázal, že naše rozhodnutí bylo správné.

Protože jsme odolali lukrativním nabídkám vyrábět pro jiné producenty a budovali vlastní značku, patříme nyní mezi 5 nejvýznamnějších evropských producentů. Obstaráváme 80% středoevropského a pobaltského trhu a zhruba 15% trhu západoevropského. Podařilo se nám rovněž proniknout na ruský trh. Úspěchem, avšak i zajímavostí je fakt, že naše rukavice používají vaši kolegové na Tchaj-wanu, v Indii, Jižní Africe či na Novém Zélandu.

Vedle vytrvalé snahy prosadit vlastní značku jsme ve společnosti HOLÍK INTERNATIONAL po celou dobu kladli velký důraz na vývoj! Rukavičkářství se, podobně jako samotné jméno toho řemesla, naprosto vytrácí. A tak jsme museli pro oblast vývoje angažovat velmi kvalitní pracovníky. Již jen málokdo umí šít běžné rukavice, výroba hasičských zásahových rukavic je však přímo sofistikovaná činnost.

Zkušenosti s mnohaletou výrobou rukavic nám nyní ve vývoji a výrobě zásahové obuvi nesmírně pomáhají. Díky znalosti věci, potřeb našich klientů i trhu si před sebe můžeme vytyčit smělý cíl: dosáhnout se zásahovou obuví stejných výsledků jako s našimi rukavicemi HOLÍK!

Přeji si, aby vám naše výrobky usnadňovaly vaši záslužnou práci! Hodně štěstí!

Ivo Holík

www.holik-international.cz

Sdílet