Neděle 20. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička havarovala do pole a auto se převrátilo

Dne 18. 2. 2012 v 11:37 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii auta nedaleko Holešova. Třiatřicetiletá řidička havarovala mimo komunikaci za situace, aby se údajně vyhnula střetu s jiným vozidlem.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Tučapy a Prusinovice došlo k havárii osobního auta zn. Ford Escort.

Auto sjelo z náspu a převrátilo se na střechu. Řidička zůstala uvnitř zraněná a hlavou dolů, přesto si duchapřítomně stačila sama přivolat pomoc na tísňové lince 112 i informovat rodinu.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první. Zraněná řidička byla stále v převráceném voze a psychickou podporu ji poskytoval její rodinný příslušník, který mezitím přijel. Hasičům se podařilo otevřít zadní dveře a sklopit opěradlo sedadla.

Zraněná žena dostala fixační krční límec a následně byla hasiči položena na páteřní desku. Opatrně byla vynesena ven a umístěna do připraveného vozidla zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byla pacientka odvezena do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na komunikaci. Událost vyšetřovala policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet